Wanneer is het moment aangebroken dat u het beste EPDM-dakbedekking kunt laten leggen? Dit is een vraag die ons vaak wordt voorgelegd. De beste tijd om EPDM-dakbedekking aan te brengen hangt uiteraard af van de weersomstandigheden en de staat waarin uw dak verkeert. Wij informeren u op deze pagina over waaraan u moet denken als u EPDM wilt laten leggen op uw dak.

Wanneer het beste dakbedekking (EPDM) laten leggen?

Onder welke omstandigheden EPDM laten leggen?

Er zijn een aantal factoren van toepassing die het wel of niet mogelijk maken om EPDM dakbedekking te laten leggen op uw dak. Die factoren zijn:

  • Weersomstandigheden: het is belangrijk om te wachten op een stabiele periode van goed en droog weer voordat het plaatsen van EPDM succesvol kan zijn. Dakbedekking aanbrengen op een dak tijdens regenachtig weer is niet verstandig. Om maar te zwijgen van koud weer en/of een hittegolf.
  • In welke toestand verkeert uw dak? Voordat EPDM-folie aangebracht kan worden, is het raadzaam om een schoon dak te hebben dat bovendien droog is en vrij is van beschadigingen en rottende plekken.
  • Temperaturen: bij welke temperatuur wilt u de EPDM aanbrengen? Om een goede hechting te kunnen garanderen, adviseren wij u om de werkzaamheden uit te voeren bij een temperatuur van minimaal 5 graden Celsius. Let in ieder geval op dat de lijm op de juiste temperatuur is als u bijvoorbeeld met spoed een lekkage aan uw dak wilt verhelpen.
  • Zorg voor de juiste materialen en gereedschappen: als u wilt starten met het aanbrengen van EPDM dakbedekking, is het belangrijk dat u de juiste materialen en gereedschappen hebt. Bekijk ook enkele klushandleidingen op internet om goed voorbereid aan de klus te beginnen.

Voordelen van Dakdekkersbedrijf Zyan

  • Advies op maat
  • 24/7 bereikbaar
  • Gecertificeerd door de VCA
  • 15 jaar ervaring
  • Gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Waarom EPDM dakbedekking?

Onze EPDM dakbedekking is van een zeer hoge kwaliteit en toepasbaar in vele situaties. Deze dakbedekking is namelijk zeer duurzaam met een gemiddelde levensduur van maar liefst vijftig jaar. Daarnaast heeft EPDM ook maar weinig onderhoud nodig. Als u zo nu en dan bladeren en vuil van het dak verwijdert, minimaliseert u de kans op een lekkage. EPDM is talkvrij, wat betekent dat de folie niet op het dak gebrand hoeft te worden. Omdat u EDPM op het dak lijmt, kunt u deze klus helemaal zelf klaren, zonder daarvoor een professional in te huren.

Waarvoor EPDM toepassen?

EPDM als dakbedekking is de oplossing voor vele platte en licht hellende daken. U kunt dit materiaal ook combineren met zonnepanelen of een groendak. Kies in dat geval wel voor een dikte van 1,30 mm EPDM om een goede bevestiging mogelijk te maken. EPDM kunt u ook gebruiken om overkappingen, dakkappelen, tuinhuizen, vijverfolie en kozijnen waterdicht te maken.

Contact opnemen met dakdekkersbedrijf Zyan

Wilt u meer weten over het aanbrengen van EPDM dakbedekking op uw dak? Neem dan gerust contact op met de experts van Dakdekkersbedrijf Zyan. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een dakinspectie en vakkundige aanleg van EPDM dakbedekking! U kunt ons bellen op 06 44 71 13 71 of mailen naar contact@dakdekkersbedrijfzyan.nl. U kunt ook een bericht sturen via het contactformulier.