Heeft u een woning met een plat dak? Heeft u redenen om te denken dat er sprake is van houtrot? Dan is het belangrijk dat er snel gehandeld wordt om mogelijke houtrot te repareren en eventuele verdere schade te beperken. Hoe eerder u uw houtrot laat repareren hoe beter. Soms is het vervangen van een enkele balk of plaat genoeg, maar als u te lang wacht kan het mogelijk nodig zijn om al het hout in de dakconstructie te vervangen. Dakdekkersbedrijf Zyan vertelt u in dit artikel meer over wat te doen bij houtrot onder een plat dak.

Wanneer is er precies sprake van houtrot?

Houtrot kan ontstaan door verschillende factoren. Het kan ontstaan door bijvoorbeeld houtworm. Het kan daarnaast ook ontstaan door een (te) hoog vochtpercentage of een hoge temperatuur. Dit kan voor veel schade zorgen en daarmee potentieel gevaarlijke situaties veroorzaken. Houtrot kan namelijk leiden tot gevaarlijke situaties zoals verzwakking van structuren en lekkages. Dat kan op zijn beurt weer voor nog meer schade aan uw woning, garage of schuur zorgen.

Voordelen van Dakdekkersbedrijf Zyan

  • Advies op maat
  • 24/7 bereikbaar
  • Gecertificeerd door de VCA
  • 15 jaar ervaring
  • Gratis dakinspectie t.w.v. €75,-

Plan een dakinspectie

Om er zeker van te zijn of uw dak in goede staat is of dat er sprake is van houtrot, kiest u gewoon voor onze professionele dakinspectie. Tijdens de dakinspectie inspecteren wij uw dak grondig op houtrot, loszittende delen en plekken waar in de toekomst problemen, zoals lekkage, kunnen ontstaan. Met andere woorden: een dakinspectie is een inspectie van uw dak op de staat van onderhoud. Na afloop van de dakinspectie ontvangt u van ons een verslag en advies over de eventueel benodigde werkzaamheden voor houtrot reparatie en meer.

Laat dakreparatie uitvoeren

Zodra er houtrot is aangetroffen onder uw platte dak, bespreken we direct met u wat er nodig is om uw dak weer uitstekend te herstellen. Afhankelijk van hoever de houtrot gevorderd is, zijn er grote of kleine reparaties nodig. Gelukkig zijn we al vele jaren gespecialiseerd in het voordelig uitvoeren van dakreparaties, het aanleggen en repareren van diverse soorten dakbedekking voor veel soorten daken. Met ons bent u dus snel van uw houtrot af.

Neem direct contact op

Vermoedt u houtrot onder uw platte dak? Wilt u hiervoor een vakkundige dakinspectie uit laten voeren? Neem dan contact op met de experts van Dakdekkersbedrijf Zyan. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een inspectie en vakkundige dakreparatie! U bereikt ons op 06 44 71 13 71. U kunt ook een e-mail sturen naar contact@dakdekkersbedrijfzyan.nl of ons een bericht sturen via het contactformulier. Wij maken dan zo snel mogelijk een afspraak met u.