Hoe belangrijk is het om mos op het dak te verwijderen?

Heeft u mos op uw dak? Hoewel dit misschien in eerste instantie onschuldig lijkt, kan mos op uw dak wel degelijk een probleem zijn. Het mos kan zich namelijk gaan hechten aan de dakbedekking, waardoor deze beschadigd raken. Dit tast de kwaliteit van uw dak aan, waardoor uw dak vatbaar wordt voor lekkages. En dat wilt u natuurlijk niet. Daarom is het van groot belang dat u mos op uw dak laat verwijderen. Of het nu mos op een plat dak of mos op een bitumen dak betreft. De ervaren dakdekkers van Dakdekkersbedrijf Zyan staan voor u klaar om het mos op uw dak te verwijderen.

mos op dak verwijderen

De gevolgen van mos op het dak

Mos houdt vocht vast als een spons. Dit kan een groot probleem zijn voor uw dak. Het vocht dat door het mos wordt vastgehouden, kan de dakbedekking aantasten en een lekkage veroorzaken. Daarnaast kunnen de wortels van het mos zich diep in het dakoppervlak nestelen. Dit leidt ertoe dat uw dak verzwakt raakt met het gevolg dat er scheuren in uw dak kunnen ontstaan of dakpannen los kunnen gaan zitten. Naast dat hierdoor sneller lekkages kunnen ontstaan, is dit ook van negatieve invloed op de levensduur van uw dak. De permanente aanwezigheid van mos zal de levensduur van uw dakbedekking aanzienlijk verkorten, waardoor een dakrenovatie nodig zal zijn.

Voordelen van Dakdekkersbedrijf Zyan

  • Advies op maat
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • Gecertificeerd door de VCA
  • 15 jaar ervaring

Wat te doen bij mos op het dak?

Zodra u ziet dat u mos op het dak heeft, raden wij u aan om dit mos te laten verwijderen. Hoe sneller u dit doet, hoe minder schade het mos kan aanrichten. Mos op uw dak verwijderen kunt u zelf doen, maar u kunt hiervoor natuurlijk ook onze ervaren dakdekkers inschakelen. Wij weten precies hoe we het mos van uw dak moeten verwijderen zonder schade aan uw dak aan te richten. Met de juiste apparatuur en de nodige expertise verwijderen we het mos van uw dak op een effectieve en veilige manier.

Dakrenovatie nodig?

Heeft het mos al ernstige schade aan uw dak aangericht? Als dakdekkersbedrijf hebben wij al vele jaren ervaring in het renoveren en herstellen van daken. Aan de hand van een dakinspectie kunnen we u een overzicht geven van de huidige staat van uw dak en dakbedekking. Ook adviseren we u over de volgende stap. Is dat een gedeeltelijke of complete dakrenovatie? Wij zorgen ervoor dat uw dak nog vele jaren mee kan!

Mos van uw dak laten verwijderen door Dakdekkersbedrijf Zyan

Wilt u het mos van uw dak laten verwijderen door de ervaren dakdekkers van Dakdekkersbedrijf Zyan? Bel naar 06 44 71 13 71 of stuur een e-mail naar contact@dakdekkersbedrijfzyan.nl. Een bericht sturen via het contactformulier kan ook. Wij maken dan zo snel mogelijk een afspraak met u.