Dakbedekking schuur vervangen

Vertoont de dakbedekking van uw schuur de nodige gebreken? Heeft u een ernstige lekkage en vermoedt u dat het tijd is om uw dakbedekking te vervangen of te vernieuwen? Dan is het van belang dat u daarvoor de juiste soort dakbedekking kiest. Hiervoor is het advies van een ervaren en bekwame dakdekker aan te raden. Om u toch alvast een beetje op weg te helpen, geven we u in dit artikel alvast wat extra informatie ter oriƫntatie. Zo kunt u straks gerichte vragen stellen en de juiste keuze maken.

Dag mee met Zyan Dakdekkers 7

Dakbedekking vervangen met bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking wordt vaak gekozen voor een schuur met een plat dak. Dit is vooral omdat het plaatsen van een bitumen dak aanzienlijk makkelijker is dan andere soorten dakbedekking. Dit zorgt voor lagere arbeidskosten en daarmee voor een lagere prijs voor een nieuw dak. Daarnaast is bitumen dakbedekking erg duurzaam en is er weinig onderhoud voor nodig. Deze prijs-kwaliteitverhouding maakt het een erg aantrekkelijke optie als u de dakbedekking van uw schuur wilt vernieuwen, vervangen of renoveren.

Voordelen van Dakdekkersbedrijf Zyan

  • Advies op maat
  • 24/7 bereikbaar
  • Gecertificeerd door de VCA
  • 15 jaar ervaring
  • Vakkundige dakinspectie

Dakbedekking vervangen met EPDM dakbedekking

Een andere optie voor uw schuur is EDPM dakbedekking. EPDM is gemaakt van synthetisch rubber dat bij de productie wordt vervaardigd uit, onder andere, zogenaamde polymeren. Polymeren zorgen ervoor dat het rubber sterker en soepeler wordt. EPDM is daarnaast bijzonder duurzaam en erg stevig. Daarbij is het ook uv-bestendig en heeft het amper onderhoud nodig. EPDM is ook goed bestand tegen andere heftige weersomstandigheden.

Dakbedekking vervangen met PVC dakbedekking

PVC is een type kunststof dat geschikt is voor zowel platte daken als schuine daken. Daarnaast is PVC verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een kleine kanttekening bij PVC is wel dat het iets minder lang meegaat dan bitumen en EPDM. PVC dakbedekking gaat zo’n 20 jaar mee. Een voordeel is wel dat PVC erg licht is en dat renoveren daardoor makkelijker is. Een PVC dakbedekking wordt namelijk met lijm op de ondergrond van het dak vastgemaakt. Hierdoor kan het in combinatie met een glasvezelbewapeningslaag toegepast worden als ondergrond onder een groendak.

Welke dakbedekking kiezen?

Als u kiest voor dakbedekking schuur vernieuwen, heeft u veel opties. Wat de beste keuze is voor u, hangt af van uw budget en uw persoonlijke smaak. Het is altijd verstandig om advies bij ons in te winnen om uw keuze te maken. Dakdekkersbedrijf Zyan helpt u graag met het vernieuwen, renoveren of repareren van de dakbedekking van uw schuur. Bel ons voor meer info op 06 44 71 13 71 of mail naar contact@dakdekkersbedrijfzyan.nl. Een bericht sturen via het contactformulier kan ook.