Plat dak opnieuw bedekken: welke mogelijkheden zijn er?

Het dak van uw huis beschermt u tegen de elementen en draagt bij aan de algehele structuur en uitstraling van uw woning. Als het gaat om platte daken, is het essentieel om ze in goede staat te houden om lekkages en andere problemen te voorkomen. Soms kan het nodig zijn om een plat dak opnieuw te laten bedekken. Maar welke mogelijkheden zijn er eigenlijk? Dakdekkersbedrijf Zyan geeft u een overzicht van de verschillende opties en wat de kosten zijn per type dak.

plat dak opnieuw bedekken

Soorten dakbedekking voor een plat dak

Als u een nieuw plat dak laat plaatsen of de bedekking van een plat dak wilt laten vernieuwen, kunt u kiezen uit een aantal materialen. Onderstaand geven wij u 4 mogelijkheden voor het laten bedekken van een plat dak.

Voordelen van Dakdekkersbedrijf Zyan

  • Advies op maat
  • 24/7 bereikbaar
  • Gecertificeerd door de VCA
  • 15 jaar ervaring
  • Vakkundige dakinspectie

EPDM dakbedekking

EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer) is een synthetisch rubber dat steeds populairder wordt voor het bedekken van platte daken. Het is zeer duurzaam, bestand tegen uv-straling en heeft een lange levensduur. EPDM wordt meestal in één stuk geïnstalleerd, wat de kans op lekkages minimaliseert. Met EPDM als dakbedekking blijft een plat dak beloopbaar en dankzij de elastische eigenschappen van het materiaal zal het niet snel scheuren. EPDM behoeft weinig tot geen onderhoud en eventuele beschadigingen zijn vrij eenvoudig te herstellen. EPDM dakbedekking aanbrengen kost tussen de 60 à 80 euro per m².

Bitumen dakbedekking

Bitumen is een populair materiaal voor het bedekken van platte daken vanwege de duurzaamheid en waterdichtheid. Het is een elastische dakbedekking op basis van aardolie. Dit materiaal wordt meestal met een brander aangebracht, zodat het een dichte afdekking vormt. Het grote voordeel in vergelijking met EPDM is dat bitumen goedkoper is. EPDM heeft echter een langere levensduur, is makkelijker te plaatsen en er is veel minder risico op beschadiging. Bij het kiezen van een dakbedekking voor een plat dak krijgt EPDM tegenwoordig dan ook vaak de voorkeur op bitumen. Bitumen dakbedekking kost u gemiddeld tussen de 40 à 60 euro per m².

PVC dakbedekking

PVC (Polyvinylchloride) is een kunststof dakbedekking die lichtgewicht, duurzaam en betaalbaar is. PVC wordt op een plat dak gelijmd of met warme lucht aangebracht. Deze dakbedekking gaat minder lang mee dan bijvoorbeeld EPDM. PVC dakbedekking kost plusminus 50 à 70 euro per m².

Groendak

Een groendak is een ecologische optie die steeds populairder wordt om een plat dak te bedekken. Bij een groendak kunt u kiezen tussen een intensief en een extensief groendak. Bij een intensief groendak wordt het dak bedekt met planten, struiken, grassen, kruiden etc. Een extensief groendak bestaat uit mossen, kruiden of vetplantjes. Het is bij het groendak lastig om lekkages te ontdekken. Bij dit type dak is een onderlaag nodig van bijvoorbeeld EPDM. De kosten van een groendak liggen tussen de 40 à 200 euro per m².

Welke dakbedekking kiest u?

Het kiezen van de juiste dakbedekking voor een plat dak hangt natuurlijk af van uw budget en wat u mooi vindt. Het is altijd verstandig om advies bij ons in te winnen om uw keuze te maken. Dakdekkersbedrijf Zyan helpt u graag met het (opnieuw) bedekken van een plat dak. Bel ons voor meer info op 06 44 71 13 71 of mail naar contact@dakdekkersbedrijfzyan.nl. Een bericht sturen via het contactformulier kan ook.