Tijdelijk oplossingen voor daklekkages

Stelt u zich eens voor: u verwacht later op de dag bezoek. U doet boodschappen, u ruimt op, u maakt het huis schoon etc. Alles is er helemaal klaar voor! Maar dan komen er donkere wolken opzetten. Het begint te regenen en voordat u het weet begint het in huis ook te regenen. U heeft een daklekkage! In die situatie heeft u waarschijnlijk niet genoeg tijd om de lekkage volledig te repareren. Wat nu? Dakdekkersbedrijf Zyan vertelt u in dit artikel alles over de mogelijke, tijdelijke oplossingen voor een daklekkage.

tijdelijke oplossing daklekkage

Lokaliseer de lekkage

Allereerst is het belangrijk om de locatie van de lekkage op te sporen. Zoek met een zaklamp naar sporen zoals waterplekken en volg deze via het dak en de daksparren tot het startpunt. Lukt het niet om het lek te lokaliseren? Laat iemand u dan helpen die op zolder te kijkt, terwijl u zelf het dak op gaat met een tuinslang. Zorg voor voldoende water om een (flinke) regenbui na te bootsen. Verschijnen er nog steeds geen waterdruppels? Ga dan naar de linker- of rechterkant en probeer het nog een keer totdat uw helper roept dat er water zichtbaar wordt. U heeft dan uw lek gevonden.

Voordelen van Dakdekkersbedrijf Zyan

  • Advies op maat
  • 24/7 bereikbaar
  • Gecertificeerd door de VCA
  • 15 jaar ervaring
  • Vakkundige dakinspectie

Tijdelijke oplossing daklekkage

Zodra u waterdruppels ziet verschijnen uit een uitstulping of een verkleuring in uw plafond, is het goed mogelijk dat het water zich verzamelt aan de andere kant van die uitstulping of verkleuring. Neem in dit geval een emmer, een vuilnisbak of een zeil en zet deze onder de locatie van waar het water druppelt. Neem daarna een schroevendraaier en ga in het midden van de uitstulping op zoek naar waar het water zich ophoopt. Het klinkt misschien een beetje raar om te zeggen, maar prik nu door deze heen. Zo zorgt u ervoor dat het water door het gat heen kan lekker in de door u eronder geplaatste opvangunit kan stromen. Doet u dat niet? Dan kan het water zich ophopen en wordt het plafond zo kwetsbaar dat het kan instorten.

Schakel snel een expert in

Zodra u zelf enkele voorzorgsmaatregelen heeft genomen om het lek te lokaliseren, uw plafond te ontzien en het water op te vangen, is het tijd om zo snel mogelijk een expert in te schakelen om uw lekkage op te lossen. Kies in dit geval altijd voor Dakdekkersbedrijf Zyan. Als ervaren dakdekker helpen we u binnen no-time van uw lekkage af. We kunnen uw dak uitstekend repareren en, indien nodig, ook vervangen. We bespreken altijd de opties met u om zo tot oplossingen op maat te komen.

Neem direct contact op met Dakdekker Zyan

Bel Dakdekkersbedrijf Zyan als u een daklekkage heeft. U bereikt ons op 06 44 71 13 71. U kunt ook een e-mail sturen naar contact@dakdekkersbedrijfzyan.nl of ons een bericht sturen via het contactformulier. Wij maken dan zo snel mogelijk een afspraak met u.