4 voordelen van uw dak laten isoleren

Woont u in een wat ouder pand? Is uw pand voorzien van een relatief oud dak? Een oud dak heeft vaak diverse nadelen. Eén bekend nadeel van een oud en/of gebrekkig dak is de vaak gebrekkige isolatie. Door uw dak in dit geval optimaal te laten isoleren, bezorgt u uzelf aantrekkelijke voordelen als het gaat om wooncomfort en energiebesparing. Dakdekkersbedrijf Zyan geeft u hier de 4 voordelen van uw dak laten isoleren

1. Isoleren = geld besparen

Voor veel mensen is dit misschien de belangrijkste reden om een woning dak goed te laten isoleren. De meeste warmte in uw huis gaat namelijk verloren via het dak. Door uw dak te isoleren, beperkt u dit warmteverlies en bespaart u gemiddeld 30% op uw energierekening. Dit komt jaarlijks al gauw neer op een besparing van honderden euro’s. Het is dus een investering die u relatief snel terugverdient.

2. Meer comfort

Met dakisolatie merkt u al snel dat het binnenklimaat in uw huis verbetert. Vooral op de zolder gaat u dat goed merken. Zo hoeft u in de winter aanzienlijk minder hard te stoken om het hier warm te krijgen. Zo wordt met dakisolatie de zolder een ideale plek om bijvoorbeeld een extra slaapkamer te creëren of een hobbyruimte. Daarnaast wordt met dakisolatie ook de warmte in de zomer beter buiten gehouden. Hierdoor raakt de zolder minder snel oververhit. In de rest van uw pand zal de temperatuur ook meer constant blijven door minder koude luchtstromen.

Voordelen van Dakdekkersbedrijf Zyan

  • Advies op maat
  • 24/7 bereikbaar
  • Gecertificeerd door de VCA
  • 15 jaar ervaring
  • Vakkundige dakinspectie

3. Uw woning meer waard

Nog een voordeel van dakisolatie is dat de waarde van uw woning er aanzienlijk mee toeneemt. Doordat er minder warmte via uw dak verloren gaat, betekent dat de energieprestatie van uw woning beter is. Dat betekent een betere energiescore en daarmee een hogere verkoopprijs als u uw woning of pand in de verkoop zet. De beter bruikbare zolderruimte maakt uw woning ook meteen een stuk interessanter voor potentiële kopers.

4. Een milieuvriendelijkere woning

Tot slot draagt u met dakisolatie bij aan een betere wereld en een schoner milieu. Nadat u uw dak geïsoleerd heeft, gebruikt u natuurlijk minder energie. Dat is niet alleen fijn voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. Hoe minder energie u verbruikt, hoe minder gassen en dergelijke u uitstoot. Kiezen voor dakisolatie heeft dus meer nut voor de wereld dan u wellicht denkt.

Vragen over dakisolatie?

Heeft u nog vragen over dakisolatie? Bent u geïnteresseerd in uw dak laten isoleren en wilt u daar meer over weten? Dakdekkersbedrijf Zyan staat voor u klaar! Bel ons voor een afspraak. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 06 44 71 13 71. Mailen kan ook naar contact@dakdekkersbedrijfzyan.nl of laat een bericht achter via het contactformulier.